top of page

RAPHAËL HERMANS X365 DAILY ART PROJECT

Beeldend kunstenaar Raphaël Hermans (www.raphaelhermansx365.com/)heeft 365 dagen lang, van 26 januari 2016 tot 26 januari 2017, elke dag een uniek kunstwerk gemaakt. Waar hij ook is, wie hij ook ontmoet en welke middelen hij tot zijn beschikking heeft. Een visueel en virtueel dagboek zonder overkoepelend thema.Niets meer dan zijn gedachten van de dag vastgelegd. Dit 365 dagen durende kunstexperiment is een creatief document geworden waarbij het simpelweg interessant is om te ontdekken waartoe hij iedere dag in staat is. Raphaël’s nieuwsgierigheid daagde hem uit verder te kijken en te creëren. Hij is ervan overtuigd dat dit project heeft bijgedragen aan de benadering van zijn toekomstige kunstwerken. Door het actief inzetten van social media kanalen en een bijbehorende website heeft Raphaël een breed publiek kunnen trekken. Met deze kanalen maakte hij het de bezoeker makkelijk zijn kunst en ook hemzelf te leren kennen. Deze toegankelijkheid droeg bij aan het succes van het project gezien de verkopen en de vele positieve reacties. Ondertussen is dit project afgerond, en is Raphaël “as we speak” 365 kunstwerken verder. De werken vonden gretig aftrek bij zowel oud als jong publiek. Het kleine resterende aantal nog niet verkochte werken worden nog steeds via de site aangeboden voor de voor de hand liggende prijs van 365 euro. Door lateraal te denken heeft Raphaël een manier gevonden om zichzelf maar vooral zijn publiek te prikkelen. En niet geheel zonder succes, bewezen door het verkoopsucces en de geweldige reacties op zijn experiment. En om dit te vieren presenteert Raphaël Hermans medio april in het Herman van Veen Arts Center een 365 pagina’s tellend coffee-table boek met alle 365 werken van dit Daily Art Project. Een prachtig gesigneerd en genummerd collectors item met een gicléedruk van zijn laatste kunstwerk. Iedereen die een of meerdere werken van Raphaël rijker is, ziet zijn of haar werk nu ook vereeuwigd in dit archief. Verkrijgbaar via https://www.raphaelhermans.com/daily-art-project-x365

bottom of page